Ontdek Rittenburg3

Korenvliet is de laatste fase van Rittenburg3. Dit nieuwbouwplan, ten westen van Middelburg, ligt mooi ingekaderd tussen de Grevelingenstraat en de Vlissingsche Watergang. De buurt wordt uitstekend ontsloten via een viertal doorsteekjes tussen de woonblokken door. Groene zones met bomen lopen richting de oeverzone langs de Vlissingsche Watergang. Hier ervaar je de vrijheid van een heerlijk natuurlijke omgeving. Tegelijkertijd ben je met de auto of de fiets zo in de gezellige stad!

De blikvanger van Rittenburg3

Het appartementengebouw van Korenvliet is dé blikvanger van de nieuwbouwwijk, gezien vanaf de kruising van de Grevelingenstraat en de Stromenweg. Bovendien is dit één van de gezichtsbepalende ‘poortwachtersgebouwen’ die in de afgelopen jaren langs de Stromenweg zijn gerealiseerd.

Het vijflaagse gebouw is opgebouwd uit dezelfde materialen als de achterliggende woningen van Rittenburg3. Basis voor de gevel is een lichte zandkleurige steen. Horizontale herhaling is aangebracht met slanke verdiepingshoge kozijnen van aluminium. Daarnaast komen ook de verdiepte metselwerkvlakken in donker bruingrijs telkens terug.

Elke verdieping telt 6 appartementen in verschillende afmetingen. Ze zijn voorzien van een royaal balkon waar je heerlijk buiten kunt zitten. Hier geniet je van een schitterend uitzicht op de prachtige omgeving.

Knipoog naar het verleden

De naam Korenvliet is afkomstig van de schrijver Leonard Huizinga, die in de vorige eeuw bekend werd door zijn kinderboeken Adriaan en Olivier. Rittenburg is de naam die hij aan de stad Middelburg gaf. Huizinga erfde het huis in park Toorenvliedt en noemde dit ‘Korenvliet’. Zo legt de naam een verbinding tussen de nieuwe gebouwen en de geschiedenis van de stad.

Groen wonen aan de rand van de stad

Rond het appartementengebouw en de woningen in Rittenburg3 wordt alles mooi groen aangelegd. De rijke inrichting van de openbare ruimte vormt een natuurlijke overgang naar het nabij gelegen Torenvliedtpark. Er komen gevarieerde borders met veel afwisseling in kleur en plantsoorten die elk seizoen een andere aanblik geven. De buurt is zo opgezet dat het groen de bebouwing als het ware “draagt”. Bij het appartementengebouw komt een parkeergelegenheid die omzoomd wordt door borders van vaste planten.

 

Duurzame buurt

De bomen rondom Korenvliet en de rest van Rittenburg3 bieden de schaduw en de verkoeling die zo welkom zijn in een veranderend klimaat. Met slim gekozen beplanting wordt het parkeren subtiel gecamoufleerd. Daarnaast is er bij de situering van de parkeervakken op gelet dat er voor bewoners zoveel mogelijk ruimte overblijft om te genieten van al het groen in de buurt. Langs de Vlissingsche Watergang met bloemrijke gewassen kun je heerlijk wandelen. Ook komen her en der leuke speelplekken voor kinderen.

Slim wooncomfort
met Free@Home

Jouw appartement is voorzien van Free@Home, een gebruiksvriendelijk huisbesturingssysteem van Busch Jaeger waardoor je extra veilig en comfortabel woont. Wanneer je thuiskomt schakel je met één druk op de knop alle verlichting aan. Andersom doe je alle lampen net zo snel uit zodra je de deur uitgaat. Vanuit de hoofdslaapkamer bedien je ook bij een calamiteit eenvoudig alle lichtpunten.

Alles goed geregeld met Bring Me

Korenvliet heeft een digitale conciërge: Bring Me. Onderdeel van deze service is een slimme deurbel die communiceert met jouw smartphone en tablet waardoor je op afstand de deur kan openen. Jouw brievenbus laat weten wanneer de post is geweest en in de centrale entreehal staat een pakketkast die in jouw plaats pakketjes aanneemt.

Ja, ik wil hier wonen!

Nog enkele appartementen beschikbaar!

Heb jij interesse in een van de appartementen van Korenvliet (het appartementengebouw in de laatste fase van Rittenburg3)? Je kunt jezelf nog inschrijven voor de beschikbare appartementen in jouw persoonlijke account.

Geslacht
Door mij in te schrijven, ga ik akkoord met de gebruiksvoorwaarden van Woonmens.