Veelgestelde vragen

Proces

Hoe kan ik mijzelf inschrijven?

De inschrijving werkt als volgt:

1. Klik op ‘Aanmelden
2. Log in op je persoonlijke account of maak een account aan
3. Ga naar het ‘Optieformulier’ in je persoonlijke account en vul de gegevens in

Je kunt maximaal vijf voorkeuren doorgeven. Per toekomstig huishouden wordt er één ingevuld inschrijfformulier gehonoreerd. Na toewijzing worden kopers uitgenodigd voor een gesprek bij de makelaar.

Wanneer sluit de definitieve inschrijving?

Het is tot en met woensdag 17 april 2024 09.00 uur mogelijk om jezelf definitief in te schrijven. Inschrijvingen die na dit tijdstip binnen komen, worden op de reservelijst geplaatst.

Hoe werkt de toewijzing bij start verkoop?

De officiële verkoop is gestart. We streven ernaar zoveel mogelijk belangstellenden de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Is er één kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning toegewezen aan die persoon. Zijn er meerdere kandidaten voor één bouwnummer? Dan kijken we of je een financiële check hebt ingediend tijdens de inschrijving in jouw persoonlijke account. Daarmee laat je aan ons zien dat jij de woning kunt financieren of betaalt met eigen middelen. Deze financieringsverklaring van je bank, hypotheekverstrekker of financieel adviseur kun je indienen tot en met sluitingsdatum van de inschrijving. Zijn er gelijkwaardige inschrijvingen op één bouwnummer? Dan kijken we of je eerder een bouwnummervoorkeur door hebt gegeven in jouw persoonlijke account. Indien er dan nog gelijke kandidaten zijn, wordt de woning toegewezen d.m.v. van loting.

Waarom moet ik mijn financiering checken?

Het is raadzaam om je persoonlijke situatie te bespreken met een financieel adviseur. Zo ben je goed voorbereid om een keuze te maken voor een appartement. De makelaars kunnen je hierbij helpen. Uiteraard ben je vrij om de financiële check door een andere adviseur te laten uitvoeren.

Wanneer start de bouw en wat is de bouwtijd van de appartementen?

De bouw(voorbereiding) kan starten bij 70% verkocht. Afhankelijk van de verkoopresultaten kan de bouw januari 2025 starten.

Gebouw

Waar kan ik straks mijn auto parkeren?

Ieder appartement heeft straks standaard één privé parkeerplaats naast het appartementengebouw. De toegang tot het parkeerterrein is via de Diezestraat.

Kan ik mijn auto opladen op mijn parkeerplaats?

Er wordt een loze voorziening aangebracht om in de toekomst een laadpaal te (laten) installeren.

Waar kan ik mijn fiets parkeren?

Voor de fietsen van de toekomstige bewoners is er één gezamenlijke fietsenstalling onder het gebouw beschikbaar. Standaard zijn er laadpunten opgenomen voor elektrische fietsen.

De privé bergingsruimte is opgenomen in het appartement. Je hoeft dus niet naar beneden als je wat nodig hebt uit de berging. De bergingsruimte is gecombineerd met de technische ruimte in het appartement.

Wordt er een VVE opgericht?

Er wordt te zijner tijd een VVE opgericht. De verwachte maandelijkse kosten worden per appartement bekend gemaakt bij de start verkoop. Tijdens de oprichting van de daadwerkelijke VVE worden de maandelijkse kosten (gezamenlijk) definitief gemaakt.

Komen er PV-panelen op het gebouw?

Ja, er worden op het hoogste deel van het dak PV-panelen aangebracht.

Appartementen

Wordt het appartement opgeleverd met een keuken, badkamer en toilet?

Alle appartementen worden opgeleverd met complete badkamer(s) en toilet(ten). Via de showroom kun je het sanitair en tegelwerk volledig naar wens aanpassen.

De keuze voor een keukenleverancier is vrij aan de koper. Dat kan uiteraard ook via de showroom. De inrichting van een keuken is afhankelijk van veel persoonlijke wensen. Omdat de variatie zo groot is, is de keuken niet bij de koopsom inbegrepen.

Krijgt het appartement vloerverwarming?

Het gehele appartement, inclusief de badkamer en toilet, zijn voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling middels een warmtepomp.

Is er de mogelijkheid om kleine wijzigingen aan te brengen aan de indeling van het appartement?

Dit is in overleg mogelijk, indien technisch uitvoerbaar.

Ja, ik wil hier wonen!

De appartementen zijn nu in verkoop.
Schrijf je in voor uiterlijk woensdag 17 april 2024 09:00 uur.

Heb jij interesse in een van de appartementen van Korenvliet (het appartementengebouw in de laatste fase van Rittenburg3)? Vanaf nu kun jij je officieel inschrijven via jouw persoonlijke account.

Geslacht
Door mij in te schrijven, ga ik akkoord met de gebruiksvoorwaarden van Woonmens.